Zlúpnite sa do krásy

Zlúpnite sa do krásy.
Pravidelné používanie pílingu výrazne rozžiari, omladí a vyhladí pokožku. Slovo píling pochádza z anglického slova peel, čo znamená zlupnúť, zbrúsiť. Je to teda zlupovanie, či zbrusovanie pokožky do rôznej hĺbky.

Ako to vlastne s tým odstraňovaním je?
Odstraňovanie prebytočného mazu, nečistôt, odumretých buniek patrí k pravidelným rituálom pri čistení pleti večer i ráno. Ak je všetko v poriadku, vznikajú v najspodnejšej vrstve kože neustále nové bunky, ktoré behom približne 28 dní doputujú na povrch a tam vytvárajú hladkú, žiarivú plochu. Tento mechanizmus funguje však len vtedy, keď sú z povrchu pravidelne odstraňované odumreté bunky (dostatočné a pravidelné čistenie ). S poruchou mazotoku a rohovatenia pokožky, ako aj pribúdajúcim vekom nie je neobvyklé, že bunky nedostávajú žiadny signál , aby sa odstraňovali sami. Zatiaľ čo sa niektoré pravidelne olupujú, iné ostávajú a vytvárajú matnú štruktúru, takže pleť pôsobí fľakato. Práve tu nastupuje pozitívny účinok pílingu, aby podporil prirodzenú regeneráciu pokožky.
Aké druhy pílingu poznáme?
Píling môže byť mechanický, chemický a fyzikálny, ktorý prevádzajú len dermatológovia.
Mechanický a chemický píling si vhodnými prípravkami vieme urobiť aj doma 1-2krát do týždňa. Určite nie je vhodné vystavovať pílngu tvár každý deň., môže dôjsť k precitlivenosti pokožky.
Okrem toho existujú aj prístrojové metódy pílingu, ale väčšina pozná môj postoj k prístrojovej technológii pri práci s ľudským organizmom, preto sa k tomu nevyjadrujem.
Komu áno, komu nie.
Vekové ohraničenie tu neexistuje. Všetko závisí od aktuálneho stavu pleti. Napríklad acne comedonica začína u mladých ľudí už v puberte. V tomto prípade to odporúčam ako prevenciu proti tvorbe komedónov. Je však neprípustné robiť píling pri aktívnom akné a pri akýchkoľvek zápalových procesoch kože( aj pri zápalových vyrážkach, atopickom ekzéme, seboroickom ekzéme a rosacei, citlivosti na tvorbu červených žiliek). Odporúčam ho pri výskyte výrazných pórov, výskyte pigmentových škvŕn, vrások a jazvičiek po akné.
Ktorý je aký?
Mechanický píling obsahuje drobné čiastočky prírodného charakteru, ktorých veľkosť korešponduje s typom pleti, na ktorý je určený.
Môžem odporúčať masky s pílingom kozmetickej značky Mary Kay, ktorá vsadila na prirodzenú regeneráciu pokožky. Na suchý typ pokožky je výživná hydratačná maska s jemným pílingom. V maske na zmiešaný typ pokožky sú zrniečka iného zloženia, ktoré uvoľnia cestu maske, aby sa dostala do hĺbky a dokonale prečistila a uzatvorila póry. Zbaví vás to čiernych bodiek na pleti a zabráni tvorbe zapálených vyrážok.
Absolútnou jednotkou je mikrodermabrázia, čo je chemický píling s obsahom kryštálikov oxidu hlinitého, ktorý používajú aj dermatológovia. Dokonale odstráni všetky odumreté bunky a intenzívne napomáha tvorbe nových buniek. Pomáha vyhrať boj s pigmentovými škvrnami a zjemňuje vrásky. Po použití je pokožka jemne ružová a na jej ukľudnenie a vyhladenie použijeme sérum, ktoré je druhým krokom mikrodermabrázie.
Na takto ošetrenú pleť doporučujem použiť regeneračné, či rozjasňujúce sérum, alebo masku, pretože prekrvená pokožka zbavená rohovej vrstvy prijíma účinné látky oveľa intenzívnejšie. Potom je potrebné pokožku hydratovať. Pokiaľ sme nepoužili sérum s ochranným faktorom je potrebné mať minimálne 15 SPF v hydratačnom kréme a na deň samozrejme použiť make-up. Mikrodermabráziu je vhodné robiť v jesenných, jarných a zimných mesiacoch.
Celú kúru je možné vyskúšať na bezplatnom kozmetickom seminári starostlivosti o pleť. Pokiaľ máte ďalšie otázky, kontaktujte ma . Rovnako sa môžete priamo objednať na hodinku krásy, kde sa vyliahnete do krásy. Vaša MarikaK